Metsik ida

02 august, 2006

Eile õhtul

... sain hakkama korraga viie mängijaga neljas aknas ning polnudki raske. Halb on see, et läks jälle kella kaheni. Ma ei suuda end enam välja magada, selleks peaks lõpetama keskööl - nagu ka kogu aeg plaanitud saab, aga kunagi ei õnnestu. Ajusid nõudvate töödega on päeval niiviisi raske. Aga mängu teha on mõnus ja ise ma olen loomult ööloom, nii et asjade loomulik käik omamoodi. Keegi suurem ja targem peaks mul selles asjas vist silma peal hoidma. Kiusatus oli kuues mängija ka liinile võtta, aga kahtlesin sellises rekordiüritamises natuke ja selleks ajaks kui kohaleilmunud tüübid tegevusse sain, oli kell juba piisavalt palju, et mitte minna ütlema: kuule, mängida tahad? Hm, tänane õhtu tõotab sama seisu. Tuleb vist päeval natuke magada, eile toetas see päris hästi. Mõistus peab õhtuks korras olema, muidu on raske teha mängu stiilis, millele Demon kunagi pika, ilusa ja täpselt iseloomustava nime pani: kuvaldaga hiire pihta nõnda, et hiir napilt ellu jääb.

Praegu tutvuvad kaks tegelast lähemalt haldjate püha mäega. Kolmas nuputab, kuidas astuda varbale end üsna karistamatuna tundvale tugevate väeliste paarile, kes hiljuti täiuslikku röövmõrva sooritada üritas ja selle käigus ühtlasi ka tegelasel endal üsna alatult naha üle kõrvade kooris. Neljas on välja selgitanud oma sõbra mõrvari ja sõitis kättemaksjana teda otsima. Viies kihutas neljandale järele, et teda hoiatada jõudude eest, mis kättemaksja ilmselt enne juba rajalt maha võtaksid kui ta sihile jõuab. Kuues pandi khinaside (araablaste) laevale luku taha ja seilab teadmata suunas, igatahes kuhugi lõuna poole. Mis seitsmendaga saab, selles asjas kratsib DM kukalt, sest mängija on kuuldavasti veel mõnda aega Türgimaal ning mängida päris mitu ig päeva linnaseiklust järele nii, et tegelane ühegi teisega kokku ei puutuks, on üsna keeruline.

Vaatan, et Hallsilm on otsustanud puhkuse lõpetada ning asunud uuesti tülisid üles keerutama. Näis, millega asi seekord lõpeb. Tinzu blogis on lause: "Ja pealegi vajab dragon.ee legaalset firmat, sest muidu pannakse domeen kinni." Jutt käib siis Tinzu tõlkefirmast. Mitte et mul midagi firma vastu oleks, see info lihtsalt aitab mõndagi mõista. Ka Hallsilma asjus. Kui foorumil on olemas ametlik omanik, siis loomulikult on omanik see, kes kehtestab tegelikult kehtivad reeglid ja avalehel võib pidulikult kirjas olla mis iganes. Ja kui sa oskad olla omaniku sõber, ei puutu sind keegi ega miski, sest isegi adminn ei saa midagi teha. Oletus lihtsalt.