Metsik ida

27 september, 2006

Troonide mäng

Varraku välja antud George Martini "Tule ja jää laulu" esimene osa on Raamatukois müügis. Väga vahva, ainult et kes k***t kirjutas raamatule niisuguse tutvustuse:

Fantaasiasarja esimese osa esimene raamat jutustab loo reetmisest ahnusest ja seitsme kuningriigi ühtsust ohustavast sõjast. George R. R. Martin on loonud tõeliselt eepilise teose. Kus tegutsevad meeldejäävad tegelased, põrkuvad nende huvid ja möllavad kired. Tegevus toimub muinasjutulises maailmas, mis on juba üle 8000 aasta lahingutes ja katastroofides kannatanud. Raamat räägib meile meestest ja naistest, kes on segatud surmatoovatesse konfliktidesse ning kohutavatesse konfliktidesse ning kohutavast pärandist, mille nad oma lastele jätavad. Troonide mängus on vaid kaks võimalsut: sa kas võidad või sured. Ja kibedas külmas. Müüri taga asuvatel elututel maadel kogub jõudu kohutav talv, kus teised -- need, kes pole veel surnud ja need, kes pole veel sündinud -- on valmis inimeste valdustesse tungima. Troonide mängu peetakse üheks paremaks viimastel aastatel kirjutatud fantaasiaraamatuks ning seda on sageli võrreldud ka Tolkieni «Sõrmuste isandaga».

3 Comments:

At 6:47 PM, Blogger Taliesin said...

Aaargh!
No see on ju lausa rõve.

 
At 10:13 PM, Blogger Hoarfrost Infernal said...

No täpselt.

Just lugesin selle inglisekeeles nii paar päeva tagasi läbi ja noh - sellist tutvustust poleks oodanud.

Aga et nad Martinit tõlgivad, kummaline. Raamatuid on ju neli tükki praeguseks ja viienda ning kuuenda ilmumine on alles kauges tulevikus, kuigi ta tegeleb nendega.

(Lihtsalt üks tundmatu dragon.ee inimene, kes su blogi loeb ;))

 
At 7:34 AM, Blogger Shadow said...

Rõõm tutvuda uute inimestega, kes mu blogi loevad :)

Peaasi muidugi, et nad sarjale "Varrakut ei teeks" - ehk siis pärast esimese raamatu tõlkimist ise edasi ei söö ja teistele ei anna. Nagu juhtus Hobbi ja veel ühe ja teisega.

 

Postita kommentaar

<< Home