Metsik ida

26 september, 2006

No ei saa aru

...mis värk on. Ilmselt vihm tulemas. Või on õhurõhk põrandast läbi kukkunud. Püsti ei seisa. Voodist tõusta ei jaksa. Ainult lamaks mingis une ja teadvusetuse vahelises seisundis. Täna lähen kell kaheksa magama, kui enne uni ära ei lähe. Ehk tuleb homme tegusam päev. Peab tulema. Migreenirohud on viimseni otsas, vaja retsept küsida ja apteegis käia. Täna ei jaksanud end tohtri vastuvõtutunniks kohale vedada. Muidugi, kes teab, kas teda kohal oligi...

Postimees kirjutab, et tänu tolmuvaba tee valmimisele (mida vist umbes 30 aastat pea igal aastal lubati - täitsa tõsiselt) tõusis siitkandi kinnisvara hind pea kümnekordseks. Ehk tekib nüüd meie 12-korterise maja 8 aastaid tühjana seisnud, kütteta ja laguneva korteri omanikel huvi oma vara vähemalt kellelegi maha müüa. Maja laguneb igast otsast, nagu ka teised samasugused sama probleemiga majad. Otsus tekitada isiklik korsten ja bullerjan kohe, kui kolhoosi katlamaja otsi andma hakkas, on olnud üks elu targemaid otsuseid. Igatahes oma ülemist naabrit pole ma näinud umbes 9-10 aastat. See oli mingi soome pensionär, kes kohapeal ostu sõlmimas käis ning see oli ka esimene ja viimane kord, mil ta oma kinnisvara nägi. Nüüd see seisab lukus ja lagunevalt, mõnikord sajab meilegi lagi läbi, aga sisse kah ei saa sinna, võõras vara. Ja millal ma naabertrepikotta inimest sisenemas nägin, ei mäleta kah. Aastaid tagasi. Kortereid ostetaks nüüd küll, seisust hoolimata, kuid nende omanikud on elu x kohtadesse laiali pillutanud, eriti sinna Narva ja Kohtla-Järve kanti, ning ostjad ja omanikud ei leia üksteist üles. Ostukuulutusi ripub poe juures kogu aeg - aga korterid seisavad endiselt hüljatuina.

1 Comments:

At 5:09 PM, Anonymous Anonüümne said...

Tunnen kaasa, ma olen neid maakoha kortermaju näinud, kolhooside ja sohvooside ligidal, aknaid ammugi pole neid ja muudest asjadesr rääkimata..

Mõtlen alati, kes suudaks niukses linnalikuses asjas elada maal..

Maal olles peaks elama ikka majas, mitte korteris, see on alati tundud mulle...traditsioonine ja õige..

Aga lisaks tuli meelde Roni ütlus Harryle, kui nad jõudsid Roni maja ette...

"Seda pole palju aga ikkagi on mu kodu"...tegelt lugesin seda inglis keeles aga raske on midagi sellist ümber panna..

 

Postita kommentaar

<< Home