Metsik ida

25 september, 2006

Eile

... sai päev peamiselt majapidamisele pühendatud. Pere oli nii tubli, et kohe hea oli olla. Jälle on esmaspäev, uus nädal algamas, peab Brettonia ette võtma, meelde tuletama, käsikirja edasi vedama. Mida kauem venitan, seda rohkem asjad ununevad. Ja Darren esimesel võimalusel üle lugeda ja ära anda.

Pean hakkama tasakesi mõtlema teise DM-i väljavahetamisele, too on teinud nüüd mängu vist 8 õhtut järjest 2-3 liinil korraga (kord isegi vist kõigil 5-l korraga) nii umbes 19.00-03.00 ja sisse jäi vist ka mingi päev, kus sai alustatud ennelõunal ja läks miski 4-ni hommikul. Selline asi tapab ära kelle tahes. Mis mängijal viga, tema istub arvuti taga, silmad põlemas peas, ja tahab lisa. Nüüd sai nagunii omas liinis pinge nii palju alla, et võib mõelda tempo aeglustamisele.

Blogi on põhimõtteliselt oma eesmärgi täitnud, foorum ei tõmba enam ja sealsed askeldused pole minu asi. Drägonistid elavad jälle oma elu, iga grupp omas mullis ning foorumis toimuv 90% larp ei koti suurt kedagi.

Olen viimastel päevadel mõelnud, mis mind nii väga meie poliitika juures marru ajab ning just parempoolsete vastu. Teadnud olen põhimõtteliselt ammu, nüüd oskan vist ära ka sõnastada. See on ilge enesekiitmine komplektis täpselt sellesama viha ja sõimuga, mida sügaval nõuka-ajal nii palju lääne imperialismi laastava ebainimliku mõju kohta kuulda ja lugeda sai. Tekst ja suhtumine on täies mahus üks ühele, ainult nimed on ära vahetatud. Kui sa ei usu pimesi, et me oleme ainus valik, mis toob õnne su õuele, siis oled sa idioot, savisaarlane, kaheteistkümnendat põlve kommunist, sinu suguvõsas on olnud kaks venelast, sinu lapsed on narkarid ja vanaisa oli pede. Ja kui sa meid ei vali, tuleb vene okupatsioon, tuumasõda, katk, nälg ja suguhaigused. Ja üleüldse pead sa olema tänulik oma igapäevase ajupesu ja porno eest. Okei, ega keskerakond kah inglid ole, aga nad on vähemalt ausad sead. Nad vähemalt ei seleta, et okei, me käitume nagu kaalikad ja räägime nagu kaalikad ja oleme kõiges muus osas kah kaalikad, aga tegelikult me oleme õunad ja kes seda ei usu ega naabrile kuuluta, selle teeme moosiks. Kesknädal on aus parteileht, kes seda lugeda ei taha, see ei loe - aga Postimees? Sama aus parteileht, aga mängib erapooletut päevalehte. Kurat võtaks, kui te väidate, et olete inglid, siis vähemasti üritage seda olla. Paljast sildistamisest ja teisitimõtlejate materdamisest on natuke vähe, et usutavaks muutuda. Ja kui meil kord juba on Kadriorus Kristuse taastulemine, siis hästikasvatatud tarbijana tahan ma seda Kristust nüüd ka täie raha eest saada. Sest isegi kui Ilves on mõistlik mees ja tõsine sotsiaaldemokraat, mitte müüdav hing, siis tema kampaania suutis ta tõsiselt täis pasandada. Seda rahvaühendamist, mida nüüd suuresti lubatakse, tahan küll huviga jälgida. Eriti kui ühendajaks lubatakse Laari.