Metsik ida

03 detsember, 2006

Võib kahtlustada, et

... Brettonia kroonika iga postitust loeb foorumis umbes 200 inimest. Muljetavaldav.

Valgus täitis kogu ukseava, tuppa minna tahtes oleks Roy pidanud sellest läbi astuma. See sarnanes endisele päikesejänkule, kuid oli tublisti suurem. Roy puudutas seda ettevaatlikult sõrmeotstega. Sama soe kui ennegi. Punane ja roheline valgus väreles ja liikus, nad segunesid, kuid ei lahustunud teineteises. Ilderian tõstis samme kuuldes pilgu oma töölt, märkas valgust ja hakkas juba maagiatajuloitsu alustama, kuid loobus siis sellest mõttest ja üritas valgusest läbi koridori astuda. Ukseavas kattis õhuke värelev kile. Kui Roy seda veel kord puudutas, lahvatas valgus tervesse tuppa laiali. Ilderian tundis nõrka sooja tuult ning sama tundis ka läve taga seisev Roy, kui valgus ta endasse mähkis. Ilderian hingas sooja tuult sisse ning see jäi sõõrmeid kõditama. Feimir tormas trepist alla, Ebony ja Benno kannul. Nüüd oli terve Ilderiani kamber virmalisi täis, noormees ise aga seisis lävel valguse sees ning nautis seda. Roy taganes kaugemale. Tema oli ettevaatlik.
Feimir trügis ukseni ja silmitses toas toimuvat. Siis lausus: „Wayanna tempel on juba mitu tundi sellist valgust maast laeni täis.” Ta vaatas teraselt kordamööda Ilderiani ja Roy otsa ning astus siis üle läve.
„Wayanna tempel?” küsis Roy, kuid haldjas ei vastanud midagi, lihtsalt seisis seljaga ukse poole. Roy nihkus lähemale, tahtes näha, mida Feimir teeb. Haldjas oli käed ette sirutanud ning valgus koondus tasapisi ta ülespoole pööratud peopesade kohale. Üha rohkem kogunes see Feimiri kohale ja ümber, koondus siis üha tihedamalt kätele, lahvatas korraks ja kustus. Tuba muutus peaaegu pimedaks. „Miks sa selle ära võtsid?” nurises Ilderian. „Pigem – mida sa tegid?” päris Roy.
Feimir pööras end aeglaselt nende poole. Ta peos oli valge roos, mille habrast punga ta teise käega toetas.