Metsik ida

23 november, 2006

Kassanäe

... Krikul õnnestus isegi ilma bänni saamata väike võit saavutada. Foorumi reeglitesse kirjutati sisse, et teisi solvavad kasutajad võidakse bännida. Noh, võõraste läbustajatega on seda ennegi kähku ja korralikult tehtud, probleem on ju hoopis mujal tegelikult.

Selles mõttes on adminnidest kahju, et nende positsioon on haamri ja alasi vahel. Ühest küljest üritad kõigest väest kannatlikult ja õiglaselt mässu maha rahustada - ja siis tuleb seesama bossi proua, kellest üle-eelmises postis juttu oli, ning kaunistab oma laskumist Olümposelt surelike sekka väljenditega 'faking' ja 'tramaivõi' - mida ka kõige laiavam piiks pole söandanud teha. Kohe saab selgeks, kelle jalas on foorumi püksid. Ning järgmisena postitav vaene adminn peab kõigest hingest tegema nägu, et ta ei märganud seda, mis eelmise lõigu lõpust vastu vahib, sest ma tahaksin näha, mitu minutit püsib elus see inimene, kes Tinzu posti tsenseerida söandab. Laveerimine õigluse ja ülemuse vahel on alati keeruline. Eriti kui ülemusel on sõbrad, keda ei või puutuda.

4 Comments:

At 1:11 PM, Anonymous Anonüümne said...

"...isegi ilma bänni saamata..."
Ära hõiska enne õhtut. :(

 
At 1:21 PM, Blogger Shadow said...

Jajah. Seilasime-teame.

Huvitav, kas keegi tahaks kuskil teha sellist puhtalt drägonistide ja kirjanduse/filmi huviliste foorumit? Sellist täiesti apoliitilist ja neutraalsuse säilitamiseks ka usuvaba. Noh, nagu see Rootsi larbiorganisatsioon, mida taevani kiideti. Sellisesse läheks küll, kasvõi modeks.
Kui ma nüüd õigesti aru saan, siis ei tohi seaduse järgi foorumi domeen olla iseseisev, vaid peab olema mingi firma küljes. Antud juhul plaaniti selleks Tinzu tõlkefirma (ma ei tea, kas ta blogis on selleteemaline post veel alles või kustutas ta selle ära). Sama hästi sobiks mõni kirjastus või misiganes. Aga foorumi tegevus ja eesmärgid peaksid olema korralikult läbi mõeldud ja juhid sellised, kes ka oma sõpru kriitilise pilguga vaadata suudavad, et asi ei kujuneks ainult üldiseks õlletamiseks.

 
At 2:21 PM, Blogger Altair said...

.tk domeene sai vahepeal tasuta kasutusse - eeldusel, et teatud aja jooksul teatud arv külastajaid käib... täpseid nõudeid ei mäleta kahjuks.

Enne foorumite juurdeloomist tuleks ka mõelda, kas tõesti ükski olemasolev ei kõlba ja kas on piisavalt huvilisi, kes uut foorumit külastaks.

 
At 9:02 PM, Anonymous Anonüümne said...

Sellega seoses soovitati Somnium Mirabilet, ainult et nemad on rohkem larbi kui drägoni peal väljas. Ja ehkki neile kirjandus meeldib, ei ole viimasel ajal kirjandusklubide korraldamine just erilise mürinaga kulgenud. Ja kuigi suurt rahvahulka nad ka kantseldada ei jõuaks, siiani rohkem nagu dragon.ee väikevend... Olemasolevaist paremat küll ei ole.

Uue tegemiseks pole kardetavasti lihtsalt jõudu. Kõik ju ei koli (ja kui koliks, hakkaks sama jama otsast peale).

 

Postita kommentaar

<< Home