Metsik ida

20 november, 2006

Brettonia

Shalifi vaimne selgroog murdus ning ta sõimas valvurit natuke aega. Vandumise vahele seletas, et see kolm korda neetud vana kaaskond, keda miski roojane röövlijõuk teel ründas ja kelle seast hukkus üks siga seda teab, milline tumedapäine naine ja kus tema segane õde saatjaks oli, mundris ja sadulas nagu kõik teised – see, teine ja kõik need muud ropud sõnad. Haldjad vaatasid üksteisele otsa, siis küsis üks neist, kas Shalifi õel oli pool nägu armiline. Kui oli, siis on ta õde täiesti elus. Shalif ei suutnud seepeale enam isegi sõimata. Viimati oma õde nähes tollel küll mingeid arme polnud. Haldjasõdur seletas, et Brettoniast oli printsessil kaasas üks haldjas, kes paberid vastuvõtjatele üle andis, siis üks armilise näoga naissõdur ja nooruke ihukaitsja, kes värava juures tõllast välja ronis. Saatjad lahkusid tagasi linna. „Nojah, nemad polnud ju kaitsesalk,” sõnas keegi haldjatest. „Ja kaks neist liiguvad nagunii vabaviisaga,” lisas teine – mitte et Shalifil aimu oleks olnud, mida täpselt haldjate puhul vabaviisaks nimetatakse. Mida tähendas vaba, polnud vaja talle seletada, ja mida tähendas viisa, seda ta kah enam-vähem teadis – aga haldjate puhul ei võinud iial kindel olla, et sõna just seda tähendas, mida see sinu meelest tähendama pidi...

Jajah, pool kuunormi sai eilse seisuga peatükkideks ära vormistatud...

4 Comments:

At 11:32 AM, Anonymous Anonüümne said...

Väike küsimus: kas Sa kirjutadki raamatut Brettoniast või see on tõlge? Ja kui on oma looming, kas siis peast või mängude põhjal, sest Sa ju teed hästi palju mänge koguaeg?

Muidu mulle meeldib Sinu blogi =)

 
At 12:42 PM, Blogger Shadow said...

Brettonia oli tegelikult ligi kaks aastat kestnud mäng (mis praegugi ootab lõpusirgel aega, millal ma sellega jälle tegeleda saan) ehk siis kollektiivne looming. Selle kroonikat olen pannud dragon.ee-sse lugemiseks ning kroonika põhjal hakkasin lugu raamatuks kirjutama, sest see mäng lihtsalt oli väga raamatu nägu. Esialgu ennustatav tekstimaht peaks tulema umbes 800 või rohkemgi A4 lehte, seepärast jagasin loo kolme ossa, juhuks kui seda kunagi kusagil kirjastada peaks saama ja väiksemad kirjastused kipuvad pakse raamatuid pelgama. Praeguseks on esimene osa ehk umbes 250 lehte valmis kirjutatud ja teine muu töö kõrvalt käsil.

Ja aitäh komplimendi eest, ikka on tore, kui kellelegi meeldib. :)

 
At 11:01 AM, Anonymous Anonüümne said...

Nii, kõigepealt ma vaatan, et olen eelmine kord mingis meeltesegadushoos nime panemta jätnud...
Aga muidu on tore teada, et keegi Eestis fantasyga tegeleb =)
Jõudu ja jaksu! (ja loodetavasti Brettonia-lugu ikkagi jõuab raamatulettidele ka)

 
At 11:54 AM, Blogger Shadow said...

KUI veab ja see lugu raamatuks saab, siis nii ehk teisiti võtab see päris palju aega.

 

Postita kommentaar

<< Home