Metsik ida

24 detsember, 2006

Tõbras


Kuna ma olin piisavalt loll, et mitte koheselt salvestada netiavarustest arvutisse pilti, mis oli postkaardi kujul kasutusel Tõpra jaoks, tuleb nüüd populaarseks saanud tegelast esitleda lihtsalt sarnase pildiga.
Sarnase pildi leidmine polnud tegelikult keeruline, sest prototüübiks olnud hobune oli välisvaatluse andmetel päris kindlasti friisi tõugu. Niisiis tegelikult mitte mingi kõrberatsu. Friisi hobused on Euroopas kuulus ja armastatud tõug ja kes vaadata oskab, märkab kindlasti ajalooteemalistes filmides üleni musti karvaste jalgadega tõllahobuseid. Must on tõu ainus lubatud värv. Kunagi nägin dokumentaalfilmi friisi hobustest. Nende liikumise sujuvus kaariku ees on hämmastav. Mäletan siiani aegluubis näidatud kaadreid kahehobusevankrit vedanud paari absoluutselt sünkroonsest liikumisest jooksul. Näidati ka rahvuslikku spordiala, milles osalejateks mees, naine ja hobune. Koostöö sisu oli järgmine: hobune jookseb kaariku ees traavi, peremees juhib hobust ning perenaine samal ajal korjab kaassõitjana teeäärsete postide otsast sõrmuseid sukavarda otsa. Eks tehke järele.
Ja kui juba Tõprast juttu tuli, siis vastus mitmeid kordi küsitud küsimusele: kuidas see tegelane tekkis. Väga lihtsalt. Mängija, kel polnud rollilehe järgi õiget ratsutamisoskust, otsustas endale osta kõige uhkema ja tulisema looma. Ning DM mõtles alatult: no oota sa...


1 Comments:

At 8:00 PM, Anonymous Anonüümne said...

Go Tõbras!
=D

 

Postita kommentaar

<< Home