Metsik ida

04 september, 2006

Koolinädalaks kodus

Eilsest õhtust saati põnniga kodus, mees ja kass endiselt Tartus. Kass paraneb jõudsalt, aga ikka veel ei... noh, teate küll. Reede hommikul oskas teha sääred ja istus seitse tundi Ryhkija vanni all. nii palju kliinikust ja tilgutist, eks ole. Osavalt valitud pelgupaik, sihuke 3x3 m mullivanni alust torurägastikku, kivirinnatis ümber ja üks pisike auk, kust kass sisse mahub ja teised mitte. Läbirääkimisi keeldus pidamast ning välja ei tulnud. Kui bussiga kohale jõudsin viimaks, ronis kutsumise peale jorisedes välja ning oli poole tunni pärast juba seal, kus ta olla ei tahtnud. Kliinikus imestati alguses, miks kassi püüdmiseks seitse tundi kulus, pärast said aru küll. Liputasime süüdlaslikult saba ja pakkusime käppa. Igaks juhuks oli suur Kuldkrooni tort ka käpas. Ma väga loodan, et see lohutas natuke seda vettöötajat, kelle kõutsinahk hirmuga täis pissis. Tema nimi ja nägu hoiti paraku saladuses.

Meil on Farmaxis fantastiline tohter, kes tuli nädalavahetuse mõlemal päeval omal algatusel tööle, et ei peaks EPA-sse minema. Kauples isegi ülemuselt välja, et nende päevade eest ei võetud topelthinda. Farmaxis on üldse väga lahe rahvas, seal käiks niisamagi ilmselt, kui rahakott kannataks. Eelmise nädala keskel elasime üle üllatuse, et registratuuriletis võttis hommikul kõutsi vastu... Onu Bella. Mul oli mingi mälestus selle kohta, et ta on kassifänn, aga leida teda kliiniku töötajate seast oli ikka paras jahmatus küll. Tõi kohvi ja oli muidu tore. See kohv oli bussilt tulnud unisele ja väsinud minukesele eriti soe üllatus. Kiits pidi neil olema juba midagi maskotitaolist, et hommikul käivad tööletulijad teda tervitamas. Nojah, vaevalt neil nii pikalt paikseid asukaid seal eriti palju on.

Kliinikus on kõuts veest vaiksem ja rohust madalam, õhtul-öösel lobiseb rohkem kui kliiniku papagoi, nõuab kõhu alt sügamist ja ühel õhtul uuris pikalt, käpp võre vahelt läbi, mismoodi täpselt see kast kinni käib. Sügav tänu veel kord Tanile, kes on lasknud meil niiviisi pikalt enda kaela peal elada, ausalt, see polnud ette plaanitud, et sajame sisse ja jääme kaheks nädalaks.
Oeh.

Seda tööd, mis kõik nüüd tuleb järgi teha selle nädalaga, mis kodus...