Metsik ida

12 oktoober, 2006

Üks uitmõte

Alati on olnud inimesi, kes targa näoga ülalt alla vaadates halvustavad asju, mida nad ise teha ei suuda. Nad usuvad, et nende arvamus mõjutab midagi või vähemalt varjab nende võimetuse. Ei varja. Ei mõjuta. Pigem tõmbab sellele tähelepanu. Pikas perspektiivis mõjutab asju ja arvamusi see, mida inimene on suutnud ära teha või millega pole hakkama saanud. Teod mõjutavad, jutt unustatakse. Või siis annab jutt teistsuguse tulemuse, kui oodatud. Kes liiga kaua traagilist kannatajat mängib, selle muredest tüdinetakse kähku.

Nõuka-aegne Gruusia anekdoot rääkis mehest, kes pingutas meeleheitlikult, et saada oma külas esimeseks, kes auto ostab. Ja kui naaber sama mõttega juba kuklasse hingas, otsustas mees masina majja tuua. "Volga" jaoks polnud veel piisavalt sukasääres, tuli "Žiguliga" leppida.

Arvate, et teda hakati kutsuma Meheks, Kes Ostis Esimesena Auto?
Oh ei, ta nimetati Meheks, Kel Volga Jaoks Ei Jätkunud.

1 Comments:

At 5:56 PM, Anonymous Anonüümne said...

Tead, ma olen avastanud, et inimene, kaasa arvatud mina, on väga mõjutatud..

Kui see tark ütleb midagi, ja see rumal inimene arvab, et tõesti, et ta on tark ja teda peab kuulma, siis ta käitub vastavalt targa sõnadele...

Tegelt, hea näite tabasin hetk tagasi, vaata, mis juhtus Saksamaaga, kui nad uskusid Hitlerit, kui "tarka"...

Aga ajalugu jääb kordama ja inimene on väga kiirelt unustama.

Naljakas on see, et leiti ühes Vana-Kreeka polises mingi jutuke, kus räägitakse, et noorus on hukka läinud ja dateeriti kuskil 2000 ema.

Järjekordne kibe tunnistus, lapsevanemad ja vanemad inimesed on väga kiirelt unustamas, missugused olid nad noorelt ja kuidas nii mõtlesid...

Tegelt, keele teeb kibedaks see, et sa ei erine üldse teistest aga see on tõsi...

Väike uitmõte siinpool akent..
=)

 

Postita kommentaar

<< Home