Metsik ida

07 juuli, 2006

Kusagil peab inimene oma arvamuse välja öelda saama, eks ole?

ja kui ta foorumis peab vait olema, siis teeb ta endale blogi.

Ütlen ausalt, et mul on Krikust kahju. Ta sattus samale salaseebile, millele mina ükskord varem.
Seda olen ennegi märganud, et meie adminnid karistavad seda, kes provokatsioonile reageerib või sõimajale vastu ütleb. Nüüd oli ühel adminnidest vähemasti julgust ausalt välja öelda, mis värk on. Jäkk. Siis imestasin veel väheke, kui kunagi ühte Hallsilma solvavat postitust tsiteerisin ja üks Suurtest Ülemustest saatis mulle priva nõudmisega tsitaadis Halli jutt teistsuguseks parandada. Enam ei imesta nagu millegi üle. Nad peaksid intelligentsi kahe käega kinni hoidma siin, selle asemel, et arukamaid inimesi kasutada lõvide ette loopimiseks - et mida targem inimene, seda põnevamat kaklust võib jälgida. Niisuguses olukorras saadud karistust võib küll kanda uhkelt nagu autasu.

Tegelikult juba mõnda aega enne, kui see möll lahti läks, mõtlesin ükskord läbi kogu oma rollimängijatest tutvuskonna selle pilguga, et kui tihti nad foorumis käivad ja postitavad. Faktiliselt on peaaegu kõik sealt samahästi kui ära kadunud - ja ma ei saa öelda, et see ringkond väike oleks. Mõnikord käiakse, loetakse... ja kõik. Oma arvamust ei avaldata juba ammu. Milleks. Oma nahk on igaühele armas, eks ole.

Uued tulijad, kellega privas rääkima olen juhtunud, kordavad kui ühest suust: see on õudselt tige koht. Tee siis hea nägu pähe ja katsu inimest veenda, et tegelikult ei ole. Ning nad tulevad, teevad kümmekond postitust ning kaovad. Head teed neil minna, nimi jääb ju hingekirja alles, liikmete number kasvab ja kõik on korras. Kõik ei saagi pidama jääda, jäävad parimad. (Iroonia. Ise kah tige. Häid õpetajaid on olnud.)

Ja juhtkonna sirgeselgse avalduse kohaselt on foorumis olukord nagu Reeve'i "Surelike masinate" piraadilinnas nimega Tunbridge Wheels, mille pardale asujaid tervitas plakat: Tere tulemast Tunbridge Wheelsi. Rahvaarv 500 (maha tõmmatud) 467 (maha tõmmatud) 212 ja tõuseb kogu aeg!
Lipp masti ja edasi. Rustwater ja Khazaki meri ootavad.

Tsitaat: Usun, et siin kuskil kaevudes leiab koha, kus ma tunnistasin seda nii umbes 2 aastat tagasi. Hallsilma siinolemist õigustab minu jaoks tema postitamine Larbi ja Taaskehastamise käsitöörubriiki. Pronto kohalolu õigustab tema Ulmekommentaatori funktsioon. Et te siis teaksite.

Sihuke solgipangega pähe saamise tunne oli seda lugedes ja tekkis kiusatus avalikult nentida, et ahhaa, öelnud siis kohe, et muid forumante pole vaja, oleks hea jupp tüli ja arusaamatust ära jäänud.

Teine tsitaat samalt autorilt: mina näiteks lööks piiksud kõik minema...

Et nõnda siis... Kehtestatud standardile mittevastava mõtlemisega rahva viskame lõvidele ja naised-lapsed peksame minema, et ei segaks. Kust sel juhul seda järelkasvu võtma hakatakse, mille kohta uhkelt öelda, et rahvas tuleb ja läheb, aga karavan liigub edasi?
Kõigi maakondade rollimängijad, suhelge!

Enda kehtestatud seadused on ju ainult sõnad, eks ole? Mees sõna annab, mees sõna võtab, mehe nimi olgu kiidetud...